יחד עם האור, החנוכיות והסביבונים, נלווים לחג החנוכה מאכלים המציינים את נס כד השמן שמביאים עמם אתגר תזונתי. לפניכם כמה המלצות שיסייעו לצלוח את החג.
מאת ד״ר ברוריה שר, דיאטנית האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל
כיצד ניתן לשמור על מסורת מאכלי החג מבלי לצאת מאיזון?
– המעיטו באכילת סופגניות מטוגנות בשמן.
– אפו סופגניות מופחתות פחמימה ושמן.
– המעיטו בהכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות.
– החליפו את לביבות תפוחי האדמה בלביבות ירקות ועשבי תיבול. בהכנת לביבות הירק, סחטו היטב את הירקות הקצוצים ואז הוסיפו את הביצים, קמח השקדים או הפשתן.
מצורף מתכון ללביבות תרד באדיבות טובית גריינוף.
הכינו מגוון של סלטי ירקות, מטבלי גבינה, אבוקדו ולביבות אפויות
הימנעו מהוספת סוכר לרטבי הסלטים.
המירו את הקמח הלבן בקמח שקדים.
החליפו את הסוכר בתחליפי סוכר.
תנו לילדים מתנה סמלית בכל אחד מימי החג במקום סופגניה
כיצד להתנהל בארוחות החג על מנת לשמור על איזון?
בחרו בכל ערב סוג אחד בלבד של פחמימה.
המעיטו במזון מטוגן.
לפני אכילת סופגניות ולביבות : תכננו לבדוק סוכר ולתקן כשעתיים קודם לאכילה
השתמשו בבולוס משולב את הבולוס המתמשך S תנו למשך 2-4 שעות כדי למנוע היפרגליקמיה מאוחרת ומתמשכת .
לפני השינה תקנו לפי הצורך, כדי למנוע היפרגליקמיה במהלך הלילה.
שותים אלכוהול ?הקפידו לשתות עם הארוחה ולהפחית את מינון התיקון לפני השינה כדי למנוע היפוגליקמיה לילית. ספירת פחמימות :
2 לביבות בגודל בינוני = 15 גרם פחמימה, או 1 מנת פחמימה.
סופגנייה קטנה = 45 גרם פחמימה, או כ-3 מנות פחמימה. סופגנייה גדולה = 60 גרם פחמימה, או כ-4 מנות פחמימה. חנוכה שמח !