סלט חגיגי שהפך לאחד ממאכלי החג המסורתיים שלנו. הרימון, שמבשיל בתקופה הזאת, הוא לא רק פרי יפה ומסורתי לאכילה בערב החג ושהוא בעל כמה וכמה יתרונות בריאותיים.
החומרים :
1 כוס קינואה
1 צרור של פטרוזיליה קצוצה – כחצי כוס
1 רימון
לרוטב:
שמן זית
מיץ לימון וחומץ בלסמי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1.לבשל את הקינואה עם 2 כוסות מים למשך עשר דקות.
2.להעביר לקערה ולצנן.
3.להוסיף את שאר החומרים .
4.להוסיף את הרוטב והתבלינים ולערבב בעדינות.
ההמלצה שלי:
ניתן להכנה יום מראש .
ספירת פחמימות :
1 כף גדושה סלט קינואה =7 גרם פחמימות
בתיאבון!
ד״ר ברוריה שר, דיאטנית האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל.