דג סלמון אפוי ברוטב פסטו

מתכונים | דג סלמון אפוי ברוטב פסטו
זמן עבודה
15
זמן הכנה כולל
30
מס' מנות
6 (ל-800 גרם דג)
גרם פחמימה למנה
2 (ללא ספירת חלבון)

ד"ר ברוריה שר – יועצת תחום תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)

החומרים:

  • 800 גרם נתח או פרוסות דג סלמון טרי או קפוא
  • מיץ לימון
  • 3-5 שיני שום כתוש
  • שברי אגוזי מלך
  • ממרח פסטו – ראו מתכון נפרד

החומרים לרוטב הדג:

  • מיכל שמנת 9-27% או יוגורט 3%
  • 4 גבעולי עירית קצוצה
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

  1. לשטוף את הדג ולהשרות במקרר במיץ לימון למשך 20 דקות.
  2. להוציא את הדג ממשרה מיץ הלימון ולייבש בעזרת מגבת נייר.
  3. להניח את הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  4. למרוח את הדג בממרח פסטו.
  5. לעטוף את הדג בנייר אפייה.
  6. לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות את הדג בתנור למשך כ-15 דקות מכוסה בנייר אלומיניום. יש להשגיח שהדג לא יתבשל יתר על המידה.
  7. ניתן להעיר את התנור למצב צלייה, להסיר את נייר האלומיניום ולצלות כ-2 דקות נוספות.
  8. לערבב את השמנת עם העירית הקצוצה והפלפל השחור.
  9. להגיש מיד עם רוטב השמנת והעירית.

הטיפ שלי:

למרוח את הדג בממרח הפסטו כמה שעות לפני הארוחה ולהשאירו במקרר עד שעת הארוחה.
להכניס את הדג לתנור כחצי שעה (או עם הגעת האורחים) לפני הארוחה, ולא להכין מראש!

×

יש לך בית! האגודה לסוכרת סוג 1 בישראל

ברוכים.ות הבאים.ות - אנחנו כאן לסייע לכם.ן להתמודד בהצלחה עם סוכרת סוג 1

לתרומה לחצו כאן
×

הכניסה מעל גיל 16

מתחת לגיל 16מעל גיל 16
דילוג לתוכן