ד"ר ברוריה שר – יועצת תחום תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)
החומרים:
- 800 גרם נתח או פרוסות דג סלמון טרי או קפוא
- מיץ לימון
- 3-5 שיני שום כתוש
- שברי אגוזי מלך
- ממרח פסטו – ראו מתכון נפרד
החומרים לרוטב הדג:
- מיכל שמנת 9-27% או יוגורט 3%
- 4 גבעולי עירית קצוצה
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- לשטוף את הדג ולהשרות במקרר במיץ לימון למשך 20 דקות.
- להוציא את הדג ממשרה מיץ הלימון ולייבש בעזרת מגבת נייר.
- להניח את הדג בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- למרוח את הדג בממרח פסטו.
- לעטוף את הדג בנייר אפייה.
- לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות את הדג בתנור למשך כ-15 דקות מכוסה בנייר אלומיניום. יש להשגיח שהדג לא יתבשל יתר על המידה.
- ניתן להעיר את התנור למצב צלייה, להסיר את נייר האלומיניום ולצלות כ-2 דקות נוספות.
- לערבב את השמנת עם העירית הקצוצה והפלפל השחור.
- להגיש מיד עם רוטב השמנת והעירית.
הטיפ שלי:
למרוח את הדג בממרח הפסטו כמה שעות לפני הארוחה ולהשאירו במקרר עד שעת הארוחה.
להכניס את הדג לתנור כחצי שעה (או עם הגעת האורחים) לפני הארוחה, ולא להכין מראש!