כרעי עוף בציפוי אגוזי פריך אפויים בתנור

מתכונים | כרעי עוף בציפוי אגוזי פריך אפויים בתנור
זמן עבודה
15
זמן הכנה כולל
60
מס' מנות
4
גרם פחמימה למנה
5 (עם פירורי לחם רגילים)

ד"ר ברוריה שר – יועצת תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)

החומרים:

4 כרעיים נקיים מעור ושומן גלוי

למשחת הציפוי:

  • 4 כפות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות רסק עגבניות מוטי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוב
  • מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום – יבשים
  • כ-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

לתערובת הציפוי:

  • כחצי כוס של פירורי לחם / פנקו או קטוגניים
  • כחצי כוס אגוזי מלך טחונים גס או קצוצים בסכין / פרוסות שקדים

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה.
  2. לערבב בקערה את הביצים, החרדל ורסק העגבניות לתערובת אחידה.
  3. למרוח או לטבול כל כרע במשחת הציפוי – חשוב למרוח בכל הצדדים.
  4. לערבב את מרכיבי תערובת הציפוי לתערובת אחידה ולפזר על צלחת גדולה.
  5. לטבול כל כרע בתערובת הציפוי ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה (עד שלב 5 ניתן להכין מראש, לכסות ולהשאיר במקרר).
  6. לאפות בתנור מכוסה בנייר אלומיניום כ-30 דקות ב-180 מעלות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כ-15 דקות ללא הכיסוי, עד שהעוף מוכן והצד העליון שחום.

הטיפ שלי:

  • ניתן להחליף את פירורי הלחם בפרורים מטוסט של פרוסות לחם דל פחמימה.
  • בתערוכת הציפוי ניתן לערר את פירורי הלחם בקמח שקדים או קמח קוקוס. אל תוורתו על אגוזי המלך!
  • ניתן להחליף את משחת הציפוי הנ"ל ברוטב פסטו.
×

יש לך בית! האגודה לסוכרת סוג 1 בישראל

ברוכים.ות הבאים.ות - אנחנו כאן לסייע לכם.ן להתמודד בהצלחה עם סוכרת סוג 1

לתרומה לחצו כאן
×

הכניסה מעל גיל 16

מתחת לגיל 16מעל גיל 16
דילוג לתוכן