ד"ר ברוריה שר – יועצת תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)
החומרים:
4 כרעיים נקיים מעור ושומן גלוי
למשחת הציפוי:
- 4 כפות חרדל דיז'ון
- 2 כפות רסק עגבניות מוטי
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתוב
- מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום – יבשים
- כ-4 כפות פטרוזיליה קצוצה
לתערובת הציפוי:
- כחצי כוס של פירורי לחם / פנקו או קטוגניים
- כחצי כוס אגוזי מלך טחונים גס או קצוצים בסכין / פרוסות שקדים
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה.
- לערבב בקערה את הביצים, החרדל ורסק העגבניות לתערובת אחידה.
- למרוח או לטבול כל כרע במשחת הציפוי – חשוב למרוח בכל הצדדים.
- לערבב את מרכיבי תערובת הציפוי לתערובת אחידה ולפזר על צלחת גדולה.
- לטבול כל כרע בתערובת הציפוי ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה (עד שלב 5 ניתן להכין מראש, לכסות ולהשאיר במקרר).
- לאפות בתנור מכוסה בנייר אלומיניום כ-30 דקות ב-180 מעלות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כ-15 דקות ללא הכיסוי, עד שהעוף מוכן והצד העליון שחום.
הטיפ שלי:
- ניתן להחליף את פירורי הלחם בפרורים מטוסט של פרוסות לחם דל פחמימה.
- בתערוכת הציפוי ניתן לערר את פירורי הלחם בקמח שקדים או קמח קוקוס. אל תוורתו על אגוזי המלך!
- ניתן להחליף את משחת הציפוי הנ"ל ברוטב פסטו.