לביבות זוקיני

מתכונים | לביבות זוקיני
זמן עבודה
40 דקות
זמן הכנה כולל
25 דקות
מס' מנות
גרם פחמימה למנה

החומרים: ל- 15 לביבות. כל לביבה 2 גרם פחמימה .

2 זוקיני כ- 350 גר 

2 גבעולי בצל ירוק – קצוצים דק 

1/2 כוס קמח שקדים 

1/3 כוס פטריזיליה קצוצה

מלח, פלפל 

1 ביצה גודל L

אופציה : 50 גרם גבינה בולגרית 

1 כף קמח 

חומרים למטבל :

1 גביע  יוגורט יווני 

עירית קצוצה / בצל ירוק 

מלח, פלפל .

אופן ההכנה: 

  • מגרדים בפומפיה גסה את הזוקיני. 
  • מניחים את הזוקיני במסננת כדי שיגירו נוזלים. מידי פעם לוחצים עליהם עם כף  היד.  
  • סוחטים היטב את הזוקיני ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, הפטריזיליה, השום הכתוש, הביצה וקמח השקדים. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
  • משהים את התערובת כדי שתתיצב.
  • מכינים צלחת שטוחה עם שכבה של קמח שקדים.
  • מכינים לביבות שטוחות מהתערובת וטובלים בקמח שקדים משני הצדדים.
  • מחממים שמן במחבת בעומק של כחצי ס"מ . 
  • כשהשמן חם מניחים בזהירות את הלביבות  במחבת,  ומטגנים עד להשחמה  . 

להגשה עם מטבל יוגורט יווני .

אופציות גיוון :

תוספת לבלילה

  • כף קמח לאיחוד רכיבי הבלילה . 
  • 50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת 

במקום טיגון ניתן לאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות. יש למרוח את הלביבות משני הצדדים בשמן זית, להניח על נייר אפיה ולאפות כ- 10 דקות, או עד להשחמה ואז להפוך את הלביבות ולאפות להשחמה קלה.

בתאבון!

דר ברוריה שר יועצת התזונה ומנגישת מחקרים האגודה לסוכרת מסוג 1

×

יש לך בית! האגודה לסוכרת סוג 1 בישראל

ברוכים.ות הבאים.ות - אנחנו כאן לסייע לכם.ן להתמודד בהצלחה עם סוכרת סוג 1

לתרומה לחצו כאן
×

הכניסה מעל גיל 16

מתחת לגיל 16מעל גיל 16
דילוג לתוכן