החומרים: ל- 15 לביבות. כל לביבה 2 גרם פחמימה .
2 זוקיני כ- 350 גר
2 גבעולי בצל ירוק – קצוצים דק
1/2 כוס קמח שקדים
1/3 כוס פטריזיליה קצוצה
מלח, פלפל
1 ביצה גודל L
אופציה : 50 גרם גבינה בולגרית
1 כף קמח
חומרים למטבל :
1 גביע יוגורט יווני
עירית קצוצה / בצל ירוק
מלח, פלפל .
אופן ההכנה:
- מגרדים בפומפיה גסה את הזוקיני.
- מניחים את הזוקיני במסננת כדי שיגירו נוזלים. מידי פעם לוחצים עליהם עם כף היד.
- סוחטים היטב את הזוקיני ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, הפטריזיליה, השום הכתוש, הביצה וקמח השקדים. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
- משהים את התערובת כדי שתתיצב.
- מכינים צלחת שטוחה עם שכבה של קמח שקדים.
- מכינים לביבות שטוחות מהתערובת וטובלים בקמח שקדים משני הצדדים.
- מחממים שמן במחבת בעומק של כחצי ס"מ .
- כשהשמן חם מניחים בזהירות את הלביבות במחבת, ומטגנים עד להשחמה .
להגשה עם מטבל יוגורט יווני .
אופציות גיוון :
תוספת לבלילה :
- כף קמח לאיחוד רכיבי הבלילה .
- 50 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
במקום טיגון ניתן לאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות. יש למרוח את הלביבות משני הצדדים בשמן זית, להניח על נייר אפיה ולאפות כ- 10 דקות, או עד להשחמה ואז להפוך את הלביבות ולאפות להשחמה קלה.
בתאבון!
דר ברוריה שר יועצת התזונה ומנגישת מחקרים האגודה לסוכרת מסוג 1