ממרח עדשים

מתכונים | ממרח עדשים
זמן עבודה
זמן הכנה כולל
40
מס' מנות
8
גרם פחמימה למנה
4 בכף ממרח מוכן

ד"ר ברוריה שר – יועצת תחום תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)

מתכון מהמטבח המשפחתי שלי

העדשה היא קטנית – חלבון מן הצומח. היא סופר פוד מכמה סיבות: לא יקרה, ניתן להשיגה בכל סופר ולא רק בחנויות נבחרות, ובעיקר בגלל שהיא תורמת לבריאות האדם ולכדור הארץ, לא רק בשל האינדקס הגליקמי הנמוך, אלא לקטניות יש את ה-second meal effect: כשחיידקי המעיים מפרקים את סיבי הקיטניות נוצרות חומצות שומן קצרות שרשרת (שלהן תפקיד בהגנה על המעי הגס) שמעכבות את ריקבון הקיבה. זהו אפקט שנשמר גם כמה שעות אחר הארוחה ומונע את עליית הסוכר בדם.

החומרים:

  • 1 כוס עדשים חומות (ירוקות), להשרות כ-30 דקות (ההשרייה אינה חובה).
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לטבעות.
  • 4 כפות שמן זית.
  • אופציה: חופן אגוזי מלך.
  • 2-3 עלי דפנה.

אופן ההכנה:

  1. לבשל את העדשים בעודף מים על עלי הדפנה עד שמתרככים (פחות מחצי שעה).
  2. לסנן את העדשים מעודף המים.
  3. לאדות בשמן הזית את טבעות הבצל עד להשחמה קלה.
  4. לטחון את העדשים יחד עם הבצל המטוגן במעבד מזון עם להב המתכת, לתבל במלח ופלפל.
  5. להוסיף את אגוזי המלח ולהפעיל את מעבד המזון עד שהאגוזים יהיו קצוצים אך לא טחונים.
  6. לתבל מלח ופלפל לפי הטעם.

ניתן לאחסן במקרר כמה ימים.
מתאים כממרח בכריך, כמטבל בארוחת מזנון, או כתוספת למנה העיקרית.

×

יש לך בית! האגודה לסוכרת סוג 1 בישראל

ברוכים.ות הבאים.ות - אנחנו כאן לסייע לכם.ן להתמודד בהצלחה עם סוכרת סוג 1

לתרומה לחצו כאן
×

הכניסה מעל גיל 16

מתחת לגיל 16מעל גיל 16
דילוג לתוכן