ד"ר ברוריה שר – יועצת תחום תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)
החומרים:
- 2 צרורות בזיליקום
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- אופציה: 2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
- להפריד את העלים מהגבעולים, לשטוף היטב וליבשם.
- להכניס את עלי הבזיליקום למעבד מזון עם להב המתכת. להוסיף בהדרגה את שמן הזית ולהמשיך לקצוץ את העלים יחד עם השמן.
- להוסיף מלח ואת אגוזי המלך, להמשיך בטחינה תוך הקפדה שהאגוזים ישברו אך לא יהפכו למשחה.
- להוסיף 1/2 כף מיץ לימון למניעת השחרה.
הטיפ שלי:
לאחסן במקרר מספר ימים בלבד.
ניתן להקפיא בצנצנות קטנות.
שימושים לממרח:
- ממרח לתיבול סלטים וגבינות, בישול ואפייה
- מתאים להכנת דג סלמון אפוי בתנור או למריחה על חזה עוף לאחר שהוקפץ במחבת או כרוטב לפסטה