ממרח פסטו

מתכונים | ממרח פסטו
זמן עבודה
15
זמן הכנה כולל
15
מס' מנות
גרם פחמימה למנה

ד"ר ברוריה שר – יועצת תחום תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1)

החומרים:

  • 2 צרורות בזיליקום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • אופציה: 2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

  • להפריד את העלים מהגבעולים, לשטוף היטב וליבשם.
  • להכניס את עלי הבזיליקום למעבד מזון עם להב המתכת. להוסיף בהדרגה את שמן הזית ולהמשיך לקצוץ את העלים יחד עם השמן.
  • להוסיף מלח ואת אגוזי המלך, להמשיך בטחינה תוך הקפדה שהאגוזים ישברו אך לא יהפכו למשחה.
  • להוסיף 1/2 כף מיץ לימון למניעת השחרה.

הטיפ שלי:

לאחסן במקרר מספר ימים בלבד.
ניתן להקפיא בצנצנות קטנות.

שימושים לממרח:

  • ממרח לתיבול סלטים וגבינות, בישול ואפייה
  • מתאים להכנת דג סלמון אפוי בתנור או למריחה על חזה עוף לאחר שהוקפץ במחבת או כרוטב לפסטה
×

יש לך בית! האגודה לסוכרת סוג 1 בישראל

ברוכים.ות הבאים.ות - אנחנו כאן לסייע לכם.ן להתמודד בהצלחה עם סוכרת סוג 1

לתרומה לחצו כאן
×

הכניסה מעל גיל 16

מתחת לגיל 16מעל גיל 16
דילוג לתוכן