פשטידת קישואים וגבינת עיזים דלת פחמימה

מתכונים | פשטידת קישואים וגבינת עיזים דלת פחמימה
זמן עבודה
30
זמן הכנה כולל
70
מס' מנות
12
גרם פחמימה למנה
2

ד"ר ברוריה שר יועצת תחום תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוכרת מסוג 1)

החומרים:

  • 4-5 זוקיני  (קישואים עם הקליפה ירוקה כהה)  על קליפתם, שטופים היטב.
  •  1.5 גליל גבינת עיזים – פורמעז או גדעז
  • מיכל שמנת חמוצה   27% או  15%
  • 2-4  שיני שום כתוש
  • 2 ביצים גודל L
  • שמן זית – להקפצת הזוקיני
  • 2 כפות שמיר קצוץ- אופציה
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם
  • תבנית לפשטידה או להכנת מנות אישיות:  12 תבניות מאפינס  אישיות

אופן ההכנה:

  1. להרחיק את הקצוות ולפרוס את הזוקיני לפרוסות בעובי חצי סמ. להקפיץ במחבת עם שמן זית יחד עם השום והשמיר .
  2. לצנן את הקישואים ולסחוט היטב מעודף הנוזלים .
  3. לרכך את גבינת העיזים במיקרו כ30 שניות , ולצנן.
  4. בקערה לטרוף את הביצים , להוסיף את השמנת והגבינה המרוככת והמצוננת.
  5. להוסיף לקערה את הקישואים הסחוטים והמצוננים ולערבב לתערובת אחידה .
  6. לתבל במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם .
  7. להעביר לתבנית אפיה , בתנור שחומם מראש ל180 מעלות צלזיוס למשך כ40 דקות או עד שהגבינה נאפית ומשחימה קלות למעלה .

הטיפ שלי:

להכנת  פשטידות אישיות:

  • לחתוך את הקישואים לקוביות קטנות במקום לפרוסות.
  • לאפות בעטרות נייר, זמן האפייה יתקצר לכ20 דקות.
  • ניתן להקפיא ולקחת לעבודה או ללימודים במהלך השבוע.

×

יש לך בית! האגודה לסוכרת סוג 1 בישראל

ברוכים.ות הבאים.ות - אנחנו כאן לסייע לכם.ן להתמודד בהצלחה עם סוכרת סוג 1

לתרומה לחצו כאן
×

הכניסה מעל גיל 16

מתחת לגיל 16מעל גיל 16
דילוג לתוכן