ד"ר ברוריה שר יועצת תחום תזונה האגודה לסוכרת נעורים (סוכרת מסוג 1)
החומרים:
- 4-5 זוקיני (קישואים עם הקליפה ירוקה כהה) על קליפתם, שטופים היטב.
- 1.5 גליל גבינת עיזים – פורמעז או גדעז
- מיכל שמנת חמוצה 27% או 15%
- 2-4 שיני שום כתוש
- 2 ביצים גודל L
- שמן זית – להקפצת הזוקיני
- 2 כפות שמיר קצוץ- אופציה
- פלפל שחור ומלח לפי הטעם
- תבנית לפשטידה או להכנת מנות אישיות: 12 תבניות מאפינס אישיות
אופן ההכנה:
- להרחיק את הקצוות ולפרוס את הזוקיני לפרוסות בעובי חצי סמ. להקפיץ במחבת עם שמן זית יחד עם השום והשמיר .
- לצנן את הקישואים ולסחוט היטב מעודף הנוזלים .
- לרכך את גבינת העיזים במיקרו כ30 שניות , ולצנן.
- בקערה לטרוף את הביצים , להוסיף את השמנת והגבינה המרוככת והמצוננת.
- להוסיף לקערה את הקישואים הסחוטים והמצוננים ולערבב לתערובת אחידה .
- לתבל במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם .
- להעביר לתבנית אפיה , בתנור שחומם מראש ל180 מעלות צלזיוס למשך כ40 דקות או עד שהגבינה נאפית ומשחימה קלות למעלה .
הטיפ שלי:
להכנת פשטידות אישיות:
- לחתוך את הקישואים לקוביות קטנות במקום לפרוסות.
- לאפות בעטרות נייר, זמן האפייה יתקצר לכ20 דקות.
- ניתן להקפיא ולקחת לעבודה או ללימודים במהלך השבוע.